ne06252017

Last update09:26:55 PM

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Jste zde: Domů Aktuality Zpravodajství Metropolitní správce arcibiskup Simeon vydal novou knihu

Metropolitní správce arcibiskup Simeon vydal novou knihu

Vysokopřeosvícený Simeon, arcibiskup olomoucko-brněnský, metropolitní správce a jediný kanonický biskup PCČZS vydal další novou knihu s názvem "Neděle s Ježíšem".

Napsáním této nové knihy, dal arcibiskup Simeon tu nejlepší odpověď na urážky z úst kněze M. Krupici či mladých biskupů, kteří se opakovaně snažili u věřících či široké veřejnosti vzbudit lživý dojem, že arcibiskup Simeon je ve věku 88 let "senilní".

Tito mladíci, kteří dělají ostudu pravoslavné církvi, však evidentně neznají pravoslavnou historii natož současné dění v pravoslavném světě.

Jenom krátce pro zajímavost:

  • patriarcha rumunské pravoslavné církve Teoktist zemřel v roce 2007 ve věku 92 let,
  • patriarcha srbské pravoslavné církve Pavle zemřel v roce 2009 ve věku 95 let,
  • patriarcha bulharské pravoslavné církve Maxim zemřel v roce 2009 ve věku 98 let...

Všichni výše zmínění patriarchové byli výrazně starší než arcibiskup Simeon, avšak nikdo nikdy si je nedovolil urážet kvůli věku - zůstali hlavami svých církví až do smrti.

Jsme rádi, že Vám můžeme představit tuto novou knihu.

Po jejím přečtení každý pochopí, že arcibiskup Simeon skutečně není senilní, ale naopak moudrý muž, který se postavil proti spiknutí mladých ambiciózních biskupů a dlouholetých agentů StB v čele s J. Šuvarským a jeho estebáckých  přisluhovačů.


NEDĚLE S JEŽÍŠEM
Arcibiskup Simeon
(Radivoj Jakovljevič)

Tato knížka je sbírkou mých nedělních kázání. Každou neděli při svaté liturgii se čte úryvek z knihy Skutků nebo z listu některého apoštola a úryvek z Evangelia. Neodlučným doplňkem těchto čtení je jejich výklad, kázání.
Za více než padesát let se těchto písemně zaznamenaných nedělních kázání nahromadilo tolik, že mohla vytvořit knihu. Tak jsem se pustil do sestavování této knížky jednak na žádost některých věřících, kteří mi říkali, že se jim kázání líbila, jednak pro ty, kdo se v neděli do chrámu nedostanou, čtou si doma oba úryvky z Písma a uvítali by, kdyby si po nich mohli přečíst i výklad.
U každého kázání ponechávám datum vzniku. To proto, aby čtenář nebyl překvapen, najde-li vedle sebe kázání nestejné kvality, ba nestejného slovníku a stylu. Během let jsem se měnil a je to znát i na mé tvorbě.
Měnil se i text Písma, které jsem v kázání citovával; text kralický byl vystřídán Českým ekumenickým překladem s odpovídajícími zkratkami a značkami, způsobem psaní vlastních jmen a podobně.

Bibliografie:
1958 – skripta k celé Bibli kromě knih Mojžíšových
1990 – připravil k vydání knihu archimandrity Sávvy Nerudy „Život našeho Pána Ježíše Krista“.
2000 – kniha vlastních vánočních povídek „Doteky odjinud“
2003 – biblická zamyšlení „Ježíšův příchod“
2005 – úprava své doktorské práce „Tajemství starozákonního proroctví“.

Redakce